Šveicarijos progimnazija bendradarbiaudama su Šveicarijos kultūros centru dalyvavo  tęstiniame projekte „Bajoriška brydė lietuviškoje Šveicarijoje“.  5-8 klasių mokiniai, vadovaujami istorijos mokytojo D.Ramanausko, kartu su mokytojomis ir Šveicarijos kultūros centro darbuotojomis aplankė mūsų krašto šviesuolį bajorą Joną Butkevičių.

Savo tėvų etnografinėje sodyboje-muziejuje pasitikęs šeimininkas įdomiai papasakojo bajorų Butkevičių sodybos ir visos giminės istoriją. Mokiniai išgirdo ir įdomių  J.Butkevičiaus patirtų  nuotykių  keliaujant  po Himalajus, kopiant  į  Italijos bei Prancūzijos Alpių viršukalnes, iš jų – į aukščiausią Vakarų Europoje viršūnę – Monblaną.  Mokiniams buvo įdomu pamatyti spalvingus Jono Butkevičiaus tapybos darbus, jo tėvo Prano drožinėtus medžio dirbinius, įvairius suvenyrus, parvežtus iš įdomiausių pasaulio kampelių.

Pasigrožėję jaukia sodyba, padėkoję gerbiamam Jonui Butkevičiui už šiltą priėmimą ir padovanotą autorinę knygą, išvykos dalyviai grįžo į mokyklą pasisėmę naujų įspūdžių ir prasmingų žinių.